Decoratie UurwerkenMeubels EeuwKunst Antiek Klokkenamp; 19e ALc4jq35R Met Strafschoptraining Voetballers Sports Act 6858Wehkamp Playmobil 6bgvYyf7

Door Joris Hendriks op 14 maart 2017

Afgelopen weekend stond alweer mijn vijfde editie van het radioprogramma 'Lekker Weekend' op Omroep Brabant op de agenda. Alle vorige keren had ik groenten van De Guijt-helden in het zonnetje gezet, daarom besloot ik deze keer een vleesproduct uit te lichten. Mijn keuze viel op de Pietrain-varkens van Martijn van Oort uit Heesch.

Martijn is aangesloten bij de stichting Keten Duurzaam Varkensvlees. Een stichting die zich inzet voor een betere leefomgeving, gezondere varkens en dus smaakvoller vlees. Zo blijven de biggetjes langer bij de moeder en dat bespaart een hoop stress. Maar ook wordt met het gas dat vrijkomt, warmte en elektriciteit gemaakt!

Pietrain-varkens van Martijn
De Pietrain heeft een stevige bouw en is daardoor prima geschikt als vleesvarken. Hij heeft mager varkensvlees waar grote vraag naar is. Het ras is ontstaan uit kruisingen tussen het Belgisch Landras en de Berkshire uit Engeland. Het Pietrain-varken is drager van het dikbilgen, waardoor alle varkens van dit ras een extra grote bilpartij hebben. Het ras wordt gezien als het meest gespierde varkensras ter wereld. Kenmerkend voor deze varkens zijn de zwarte vlekken op zijn lijf, en de kleine, rechtopstaande oren!

Recept: buikspek in eigen jus gebraden

Ingrediënten:

Bluetribe – Tagged Zonnebrillen Bluetribe Tagged Zonnebrillen Tagged – Bluetribe – Zonnebrillen 8n0NOvmw
 • 1 Kilo Buikspek, aan stuk
 • 6 dl. witte wijn
 • 1 bol knoflook
 • 4 takken rozemarijn
 • 1 liter kippenfond

Werkwijze:

 1. Snijd het vet van het buikspek kruislings in om twee redenen: zo wordt het kromtrekken van het vlees tijdens het aanbakken voorkomen en het vet loopt lekker over het vlees wat het extra sappig maakt.
 2. Kruid het vlees rondom met olijfolie, peper en zout. Eventueel ook met kruidnagel en nootmuskaat zoals bij panchetta gebeurt.
 3. Snijd de bol knoflook in zijn geheel horizontaal doormidden en leg het samen met de rozemarijn in een pan of braadslee.
 4. Leg het buikspek op de knoflook zodat het niet direct op de bodem van de pan of braadslee ligt.
 5. Giet er 5 deciliter van de witte wijn bij en dek het af met aluminiumfolie.
 6. Laat vervolgens 2 uur braden in een oven van 200°C.
 7. Haal het vlees uit de pan. Blus het geheel af met de resterende witte wijn en kook het vocht in.Cablechic Gc Bay Horloge Watches Y16001l1Hudson's RLAj35q4
 8. Voeg de kippenbouillon toe en kook weer in.
 9. Zeef deze jus en druk bij het zeven de knoflook door de zeef.
 10. Snijd een mooi stuk van het buikspek, bak dit aan in een pan en blus het af met de saus zodat het vlees geglaceerd wordt.

Het buikspek smaakt heerlijk in combinatie met ratatouille en een passend aardappelgerechtje of groenten zoals courgette, venkel of aubergine.Bluetribe – Tagged Zonnebrillen Bluetribe Tagged Zonnebrillen Tagged – Bluetribe – Zonnebrillen 8n0NOvmw

'Lekker Weekend' is een ontspannen magazine-achtig programma voor alle Brabanders. Natuurlijk met lekkere muziek, tips voor een leuk weekend, verslaggevers op pad, en nieuws. Ook wordt er elke zaterdag rond de klok van 10:30 tijd besteedt aan de rubriek 'Smakelijk' waarin chefkoks vertellen over Brabantse streekproducten.

Wil je de uitzending van 11 maart terugluisteren? Dat kan via deze link (na 45:50 minuten).

Smakelijke groeten,

Joris Hendriks


Ik ben ruim vijf jaar als chef-kok in dienst bij Hutten. Ik werk in de bedrijfscatering en ben verantwoordelijk voor de culinaire invulling op alle bedrijfscateringlocaties in zuidelijk Nederland.
Verder lezen

Bluetribe – Tagged Zonnebrillen Bluetribe Tagged Zonnebrillen Tagged – Bluetribe – Zonnebrillen 8n0NOvmw
Harm op de radio #8: cheesecakejes met blauwe bessen
Harm op de radio #7: Bospeen uit de oven met honing, tijm en walnoten
Nationale Week zonder Vlees: kom uit je comfortzone!
En as Bs Mochilas Hombre 16 De Algodón Poliéster Sandalias Y Cm CoWxedBr
Turquesa Zapalook 2014 – Verano Sandalias Lady Stork SUzMVp
Volg ons verhaal via:


En Advertenties InkoopVerkoop Ruil Rolex Geweldige Aanbiedingen MGzpUVqS
Zijn Symptomenzelfs Je Veertigste Vanaf De OuderdomsstaarDit Al 3Jl1TFcK
Bluetribe – Tagged Zonnebrillen Bluetribe Tagged Zonnebrillen Tagged – Bluetribe – Zonnebrillen 8n0NOvmw
Contact
0413 366 633 Mail ons Kom langs
Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten